Sunday, July 7, 2013

Sminklemosás egyszerűen

Pár hónapja 'luxus' fürdőszivacs csomagot kaptam ajándékba, és köztük volt egy sminklemosó szivacs nevezetű termék is. Bevallom eleinte szkeptikusan álltam hozzá, gondolván, hogy egy sima szivacs önmagában, (mindenféle sminklemosó folyadék nélkül) képtelen lesz, mondjuk alapozó teljes eltávolítására.
Örülök, hogy végül mégis próbát tettem vele, mert kitűnőnek bizonyult, és azóta is nagy a szerelem.

Calypso Natural Demake-up

Nagyon kíméletes a szivacs anyaga a bőrhöz, csupán vízzel kell átitatni, és a sminket szépen le is mossa. Főleg most nyáron, amikor a legtöbbünk a könnyű alapozókat vagy BB krémeket részesíti előnybe, azok lemosása sokkal egyszerűbb, kíméletes és (nem utolsó sorban) olcsóbb is lesz. Egy szivacs többször felhasználható, hisz tisztán tartásuk könnyen kivitelezhető, antibakteriális szappan elég is hozzá - habár kb két hetente érdemes egy alaposabb mosásnak alávetni. (Szivacsok kimosásáról részletesebbenhttp://skincare-bunny.blogspot.hu/2013/06/sminkeleshez-par-jotanacs.html)

Ugyan arctej vagy arctonik nem szükséges ahhoz, hogy leszedje a sminket, mégis ha nagyon ragaszkodna az a bőrünkhöz, egy picit rátehetünk a szivacsra belőlük.

Én személy szerint, szemsmink lemosására nem használom (annak kimosása a szivacsból hosszabb folyamat lenne), azt a szokásos vattakorong-szemsmink lemosó kombójával oldom meg, de mégis anyagilag így is jobban jövök ki, hisz az (alapjában drágább) sminklemosó folyadékból szignifikánsan kevesebb fogy, mivel azt arcra már nem használom. (Vagy azt is megtehetjük, hogy az egyik szivacsot külön arc, másikat pedig külön szemsmink lemosására használjuk csak.) Előnye még, hogy utazáskor is praktikusabb.

Calypso Natural Demake-up Sponge néven fut, egy csomagban 2 darab szivacs van, ára 500 ft körüli.





0 comments:

Post a Comment