Tuesday, September 2, 2014

Arcradírozás másképp

Bizonyára mindenki tudja az arcradírozás fontosságát, amit - bőrtípusunktól függően - heti egy-két alkalommal érdemes megejteni. Ezt persze legtöbben különböző arcradírok segítségével tesszük, de ezen kívül léteznek természetesen más módszerek is, az egyik ilyen az arckefe használata.



Önmagában is lehet használni, az előre bevizezett arcon körkörös mozdulatokkal alkalmazva is remekül radíroz illetve serkenti a vérkeringést. Így használva nagyon gazdaságos, hisz arcradírral ellentétben nem kell folyton újravenni.
Ha viszont önmagában nekünk nem elég a hatása, a kefére lehet tenni gyakorlatilag bármilyen terméket, és úgy végezni a radírozást. Én a legjobban arcpakolás lemosására szeretem használni; nem csak hogy remekül leszedi az arcmaszk minden maradékát de még egy kis pluszt is ad az arcpakolással kényeztetett bőrnek.

Sok márkának van arckeféje, illetve azon belül is létezik természetes illetve műanyag sörtéjűek. Én a természetesre szavazok, az egyik legjobb az Aldo Valdini márka arckeféje, DM üzletekben kapható.

Másik remek alternatívája az arcradírozásnak, a mikro peelinges vattakorong.


A sima (jobb oldali) vattakoronggal ellentétben, a mikro peelinges (bal oldali) korongban sok, kis szemcse található, amelyek az arcradírozást "végzik". Nagyon hasznos illetve praktikus hisz kevés helyet foglal, bárhova magunkkal lehet vinni. Használatát tekintve ugyanolyan, mint a sima vattakorong, tonikkal (vagy sima vízzel) kell használni, de a simával ellentétben óvatosabban kell vele bánni, szemkörnyékre pedig tilos (!!) használni valamint a smink eltávolítására sem ajánlott alkalmazni.

Duchesse márka Cosmetic Peeling-Pads néven forgalmazza; Müller üzletekben kapható.





0 comments:

Post a Comment