Monday, July 8, 2013

BB krémek

Manapság rendkívüli módon népszerűek lettek a BB krémek, már szinte mindegyik kozmetikai szereket forgalmazó cég piacra dobott (legalább) egyet belőlük. De mik is ezek a BB krémek, és ha problémás/pattanásos a bőrünk, milyet célszerű használni?

A BB szócska az angol Blemish Balm (vagy Beauty Balm) kifejezés rövidítése. Gyakorlatilag egy több funkciós hidratálókrém, napvédő és alapozó egyben. Eredetileg - a védő és regeneráló tulajdonságai miatt - bőrgyógyászati lézer kezeléseken átesett páciensek számára fejlesztették ki, később Ázsiában, Dél-Kelet Ázsiában, Japánban, Kínában és Koreában örvendett nagy népszerűségnek.
A termék azóta a nyugati országokban is elterjedt, ma már bármely drogériában beszerezhetőek.
Könnyen összetéveszthetőek a színezett hidratálókrémekkel, habár egy BB krém annál sokkal több funkcióval lett felszerelve:


  • könnyű, de mégis magas pigmenttartalmú alap
  • hidratál
  • SPF tartalom (UVA/UVB védelem a napsugarak ellen) 
  • sokuk antioxidánsokat is tartalmaz



Ugyan zsíros, pattanásos bőrre nehezebb lehet megfelelőt találni, ezért mielőtt befektetnénk egy BB krémbe, mindenképp keressünk a neten véleményeket, tapasztalatokat a termékről. Keressük a termék leírásánál a non-comedogenic feliratot, ami azt hivatott jelezni, hogy nem tömíti el a pórusokat. 
Mint minden sminket, lefekvés előtt ezt is le kell mosni!

A képen felsorolt termékek, számozás szerint:
1. Astor Skin Match BB Cream SPF 25; 2. Maybelline Dream Pure BB SPF 15 - erősen problémás, zsíros bőrre ezt ajánlanám a leginkább, 2%-os szalicilsavat tartalmaz!! 3. Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector Combination to Oily Skin SPF 20; 4. Rimmel BB Cream 9in1 Skin Perfecting Super Makeup SPF 25; 5. MAC Prep+Prime BB SPF 35; 6. L'Oreal Paris Nude Magique BB Cream SPF 12 - Gyengébb a fedése, nem erősen pigmentált. ; 7. Essence All-In-One BB Cream SPF 30; 8. Clinique Age Defense BB Cream SPF 30

(A fent látható BB krémeken kívül természetesen rengeteg több BB krém van a boltok polcain. Ezzel a 8 példával csupán a BB krémeken belüli, különböző változatokat/opciókat szerettem volna bemutatni.) 



0 comments:

Post a Comment