Friday, July 19, 2013

Radírozó hatású arcpakolások

Olyan termékek ezek, amelyeket rendes arcmaszkként kell használni - azaz 10-15 percet az arcon kell hagyni, majd lemosni - de tartalmaznak különféle szemcséket, amelynek hatását felvitelkor illetve lemosáskor is érezhetjük.

Lush Mask of Magnaminty Face and Body Mask


A Lush termékeket egyszerűen csak imádni lehet a frappáns termék elnevezésektől kezdve a praktikus és egyedi csomagolásokig. Ezért az arcmaszkért meg rajongok. Nagyon kellemes, hűsítő-mentás érzést ad a bőrön, a felesleges zsírt is remekül felszívja. Radírozó hatása is pont megfelelő, és pozitívuma még, hogy a hátra is kiválóan használható! Negatívuma csak annyi, hogy nagyon tömény, nehezen elosztlathatós állagú, és ha túl sokáig hagyjuk fent a pakolást, az nagyon meg tud kövülni az arcon és a lemosás kissé nehézkessé válhat. Ennek ellenére mindenképp érdemes próbálkozni vele.
Lush üzletekben kapható, a kisebb 125 gr-os kiszerelése 1990 ft, a nagyobb 315 gr-os tégely pedig 3390 ft. 

Salthouse Luxus Totes Meer Premium-Maske Peeling


Ez a kis tasakos maszk radírozó hatása őrölt sárgabarackmag tartalmában rejlik. Állaga pont megfelelő se nem túl folyós, se nem túl tömény, remekül fel lehet vinni. Remekül radíroz, és lemosáskor nagyon tiszta érzetet ad a bőrnek. Többek közt uborkakivonatot, tengeri sót, tejsavat és E-vitamint is tartalmaz!                                                     Egy tasak ára 400-500 ft között mozog, és 2-3 alkalomra elegendő.

Sunfleur Zsályás Arcradír

És a legjobbat legutoljára. A termék elején olvasható "száraz, érzékeny bőrre" feliratot ignorálva kipróbáltam, hisz rengeteg pozitív véleményt olvastam róla. Azóta áldom az eszem, hogy próbát tettem vele, hisz egy nagyon jó arcpakolásra leltem benne. Ugyan hivatalosan arcradír a termék neve, de radírozó hatása nem számottevő. Természetes zsálya darabokat tartalmaz, töményebb de könnyen kenhető állagú. A zsálya pattanásos bőrre remek, hisz: nyugtató, gyulladásgátló, hámosító hatású, emellett összehúzó és antibiotikus hatása is van valamint szabályozza a faggyúkiválasztást is. Lassan száradó maszk, kb. 25-30 percet is az arcon kell hagyni, de kellemes érzést nyújt, nem húzza vagy irritálja a bőrt. Pozitívum még, hogy a termék szalicilsavat is tartalmaz, negatívuma viszont, hogy Alcohol Denat.-ot is, de ennek ellenére nem szárítja agyon a bőrt!

Egy flakon ára 900 ft körüli. 


Tipp: Bármilyen hámlasztó hatású arcmaszkot is veszünk, felturbózhatjuk annak radírozó hatását még jobban azzal, ha beszerzünk egy arckefét, aminek a segítségével - az arcmaszk hatóidejének lejárta után  - körkörös mozdulatokkal lemossuk azt. 


0 comments:

Post a Comment