Wednesday, July 3, 2013

Mitesszer eltávolító tapaszok

Manapság szerencsére egyre több márka dob újra piacra mitesszer eltávolító tapaszokat. Én nagyon szeretem őket, mert ha - hozzám hasonlóan - az orrkörnyékünkön nagyon sok fekete mitesszer látható, azokat szépen rendbe tudja szedni.


Az itt látható 5 termék közül már 4-et kipróbáltam, és általánosságban elmondható róluk, hogy akkor a leghatásosabbak, ha folyamatosan használjuk őket. A márkák közt bátran variálhatunk, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet. (Nekem személy szerint eddig a Nivea-s bizonyult a legjobbnak.)

Leírásukban az szerepel, hogy két használat között minimum 3 nap szünetet mindenképp tartsunk. Erre tényleg nagyon figyeljünk, mert ha ennél gyakrabban használjuk komolyan felsérthetjük vele a bőrt, és akár hegeket is hagyhat maga után!
Ezzel ellentétben ugyan hogyha havonta felteszünk egy tapaszt, és az nem szed ki semmit, akkor ne nagyon csodálkozzunk. Valami féle 'rutint' érdemes betartani, én pl. heti egy alkalommal szoktam használni, (ha érzékenyebb a bőrünk, akkor használjunk inkább kéthetente) és így rendszeres használat mellett, minden héten egyre több 'piszkot' fog eltávolítani.

Némelyik terméket az  - orr felülete mellett - állra és homlokra is lehet használni. (A Nivea-s terméknél a homlok/áll területére valók külön háromszög alakúak.)
Használatát tekintve roppant egyszerű: benedvesítjük az orr (vagy homlok/áll) területét, ráhelyezzük a tapaszt, majd 10-15 perc elteltével lehúzzuk azt.

Nagyon vigyázzunk, hogy eleve sérült bőrfelületen vagy friss pattanás utáni seben semmiképp ne alkalmazzuk, mert még jobban felsértheti azt!


Tipp:  Próbáljuk ki, hogy arcgőzölés után rögtön felteszünk egy tapaszt, ugyanis a meleg által kitágult pórusokból hatékonyabban szedi ki a mitesszereket.

Képen látható termékek:
1. Rival de Loop Pure Skin Clear-Up Strips: Csak Rossmann üzletekben kapható, teafaolajat is tartalmaznak. Egy csomagban 3 db tapasz található. Ára 500 ft körüli.
2. Nivea Cear Up Strips: 6 db mitesszertapaszt tartalmaz: 4db orra és 2x2db háromszög alakú (homlok/állra) van benne. Ára kb. 1300 ft.
3. Essence Pure Skin Purifying Nose Strips: 3db, zöld teát is tartalmazó, orra való tapaszt tartalmaz, 600 ft-os áron.
4. Balea Clear Up Strips: 6db tapaszt tartalmazó kiszerelés. Ára 1000-1500 ft közötti.
5. Synergen Clear-Up Strips: Antibakteriális, és szalicilsavat is tartalmaz!



0 comments:

Post a Comment