Friday, June 28, 2013

A Benzoyl Peroxide-ról

A Benzoyl Peroxide* nevű összetevő az egyik leghatásosabb akne elleni készítmény. A pattanások/ aknék  kialakulásáért felelős baktériumokat képes megölni. Tehát tisztítja a pórusokat és csökkenti a baktériumok számát a bőrön.

2,5%, 5% illetve 10%-os koncentrációban is kapható. Magától értetődően a magasabb koncentrációjúak ugyan hatékonyabbak, de ezek nagyobb veszéllyel is járnak.
Mellékhatása, hogy száradást, bőrirritációt, égető, viszkető érzést illetve hámlást is okoz, de ezek a tünetek átmenetiek.
Érdemesebb és biztonságosabb mindig a legalacsonyabb %-kal kezdeni a kezelést, onnan haladhatunk felfelé, (ha nem volt kielégítő a hatása).




Itthon a Benzoyl Peroxide tartalmú krémek sajnos csak patikákban kaphatóak, viszont például a Neutrogena illetve a Clean&Clear márkáknak is van Benzoyl Peroxide-os pattanáskezelő (illetve egyéb) krémjük, azonban ezeket itthon nem forgalmazzák. Akiknél a külföldről való beszerzés esetleg opció, azoknak érdemes ezeket a márkákat figyelembe venni.

1. Clean&Clear Persa-Gel 5 (Az 5-ös szám a Benzoyl Peroxide koncentrációját hivatott jelezni, kapható ugyanez a termék még 10%-ban is.); 2. Lubexyl szuszpenzió (4%-os Benzoyl Peroxide tartalmú); 3. Neutrogena On-The-Spot Acne Treatment; 4. Akneroxid Gel (Szintén kapható 5% illetve 10%-os koncentrációban is.) 5. Aknefug Oxid Mild (3% valamint 5%-os kiszerelésben kapható.); 6. Duac Gel (5%-os a hatóanyaga. Vényköteles!)

* Magyarul Benzoil-Peroxid-ként irandó

Forrásokhttp://en.wikipedia.org/wiki/Benzoyl_peroxide
                http://voices.yahoo.com/benzoyl-peroxide-vs-salicylic-acid-which-acne-fighting-2164897.html
                http://acne.about.com/od/otcacnetreatments/f/Benzoyl-Peroxide-Vs-Salicylic-Acid.htm

1 comment:

  1. Én próbàltam az akneroxid 5 és 10 et is, kûlönösebb eredmény nèlkül, sok mellékhatással.Az acneorg bp-je (2,5%) és hidratàlója 2 hét alatt mindent eltüntetett kiszáradás nélkül. Csodaszer!

    ReplyDelete