Tuesday, June 11, 2013

Smink lemosása

Nagyon-nagyon fontos, hogy mindig mossuk le lefekvés előtt a sminket az arcunkról, sose aludjunk el sminkben! Én, tök mindegy milyen fáradt vagyok, még átbulizott éjszaka után is, hazaérve első dolgom, hogy lemosom a sminkemet.
Egyszer Dita von Teese-sel láttam egy interjút, amiben ő is az esti sminklemosási rituálé fontosságáról beszélt, megemlítette, hogy vele eddig egész életében összesen kétszer fordult elő, hogy sminkben aludt el.

Nemcsak rengeteg márka közül, hanem már többféle kiszerelésből is válogathatunk: ilyenek például a krémes arctisztító tejek, nedves sminkeltávolító törlőkendők, illetve olajos állagú sminklemosó folyadékok is.

Ha valaki nem este, az arcmosást megelőzően szedi le a sminkjét, hanem hozzám hasonlóan már rögtön, ahogy hazaér, akkor azoknak az arctisztító tejeket tudom ajánlani. Krémesek, de mégsem hagynak olajos, zsíros érzést a bőrön, és közben hidratálnak is.
Jogosan felmerülhet a kérdés, hogy miért nem egyszerűen a meglévő tonikot használjuk sminklemosóként? Ugyanis az nehezebben távolítja el a sminket. Amikor én sima tonikot (és nem micellás arclemosót) használok sminklemosóként, azt veszem észre hogy vagy 4-5 vattakorongot is el kell használnom mire teljesen tiszta lesz az. (Arról ne is beszéljünk, hogy szemfestéklemosóként teljesen alkalmatlan, és nem is szabad, hogy szembe kerüljön!)




A vegyes bőrűek bátrabban kísérletezhetnek arctejek kipróbálásával, de ha zsíros a bőrünk, és irtózunk a krémes lemosóktól, akkor a sminkeltávolító nedves kendők jelenthetik a megoldást.

1. Ziaja Uborkás arctisztító tej: Nagyon kellemes érzést hagy maga után a bőrön, jól leszedi a sminket, és az uborkás illata nagyon frissítő. Zsírosabb bőrűek is bátran használják!
2. Clean&Clear Deep Cleansing Make-up Remover
3. Gerovital Plant Vitaminos arclemosó tej: A vitamin mellett még orbáncfű, mezei zsurló és havasi gyopár kivonatot is tartalmaz.
4. Sunfleur arctisztító tej: Aloe vera és citromfű kivonatot tartalmaz.
5. CV Young Anti-Pickel Sminklemosó kendő: E-vitamint, varázsmogyoró-, sárgadinnye-, méz-, és mandulaolaj kivonatot is tartalmaz. Alkohol is van benne, úgyhogy vigyázzunk vele, szárítja a bőrt!
6. Rival de Loop Clean&Care 2in' Sminklemosó Balzsam: Édes mandula olaj, kukorica csíra olajat, uborka és ginkgo biloba kivonatokat, valamint C-vitamint is tartalmaz.


0 comments:

Post a Comment