Thursday, June 6, 2013

Peeling-ek

Alias arcradírok. Az arcradírozást nagyon fontos heti két-három alkalommal beiktatni az arcápolási rutinunkba. Segítségükkel meg tudunk szabadulni az elhalt hámsejtektől, megelőzvén pórusaink eltömődését.

Legjobb termékek:


Bioderma Sébium Exfoliating Purifying Gel


Gél állagú arcradírok közül a legjobb; igazából nem is annyira géles, annál folyékonyabb állaga van. Rengeteg mikrorészecske található benne, amitől nagyon jó a radírozó képessége, de mégsem 'karcolja' /sérti fel a bőrt. Sokkal tisztábbnak érződik utána a bőr, én nagyon szeretem. Többek közt Glikolsavat is tartalmaz, ami még jobban segíti hámlasztó hatását.
100 ml-es a tubusa, ami a szokásos 3000-4000 ft-os árkategóriában van.





Synergen Peeling


Ez már a Bioderma peeling-jéhez képest krémesebb állagú,
de mégis erősebb szemcséjű. Az erősebb   
itt elég gyenge kifejezés; nem lekerekített formájúak, inkább szabálytalan, durvább szemcséket tartalmaz. Az én bőröm nagyon jól bírja a strapát, így használat közben nem sérti fel a bőröm, de fórumokon olvasni, hogy sokaknak ez már nagyon durva, karcoló hatást eredményez. Így ha először használjunk, legyünk vele óvatosak, ne dolgozzuk bele túl erősen a bőrbe! Gyulladt, gennyes aknés bőrön viszont nem ajánlanám használatát. Pozitívum, hogy Szalicilsavat, és Niacinamide nevű összetevőket is tartalmaz.
100 ml-es a kiszerelése, ára alig haladja meg az 1000 ft-ot.





Rival de Loop Pure Skin Fruchtsaure-Peeling


Ez egy gyümölcssavas arcradír. Szalicilsav, tejsav és glikolsav is van benne. Radírozást illetően a három közül talán ez a leggyengébb, nincsenek benne olyan nagy szemcsék, állaga inkább géles. Nekem ugyan egy kicsit csípte a bőröm ha sokáig hagytam fent, ez valószínűleg a sokfajta hámlasztósav miatt volt. De emellett meg voltam vele elégedve, jól radírozott.
Elég pici, 30 ml-es a tubusa, és az 1000 ft alatti árban kapható.





Clearskin Pore Penetrating Invigorating Scrub 


Bevallom nagy meglepetés volt számomra ez az arcradír, hatékonyságát illetően. Talán ebben a bőrradírban a legsűrűbbek a radírozó mikrorészecskék. A fenti három termékhez képest másképp radíroz. Erősségét tekintve nem olyan durva, mint a Synergen, de mégis nagyon erős, mert ugyan itt nem sok/ nagy radírozó szemcséről van szó, hanem rengeteg, kis szemcséről. Nekem nagyon bejött, mert ugyan erős, de épp a pici szemcséknek köszönhetően, nem karcolja fel a bőrt használat közben. Nagyon tisztának érzem utána a bőröm, sőt még a másnap reggeli arcmosáskor is érezni a bőr simaságát! Plusz még, hogy nagyon kellemes hűsítő érzetet ad.
Avon katalógusból rendelhető, 75 ml-es a tubusa ami 700-1000 ft körül kapható.





0 comments:

Post a Comment