Wednesday, June 19, 2013

Micellás oldat vagy tonik?

Manapság egyre többet halljuk a 'micellás oldat' szó megemlítését. Kinézetre és használatában olyan mint egy tonik, de valójában sokkal több annál.

A sima tonik az arcápolási rutin egy lépését teszi ki, ezzel szemben a micellás arclemosó a két lépést - az arcmosást illetve a tonizálást - egyszerre viszi véghez. Tehát ha sima tonikot használunk, előtte az arcmosás kötelező, de ha micellás oldatot választunk, akkor nem szükséges előtte/ utána arcot mosni. De hogy is működik ez?

micella egy fajta molekulacsoportot jelent. A molekulák mindegyikének egyik vége szereti a vizet (hydrophilic), még a másik vége utálja (hydrophobic). Víz oldatban gömb alakba csoportosulnak ezek a víz-szerető külső, illetve a víz-utáló belső molekulák. Amikor a micellás oldatot, lágyan egy felszínen alkalmazzuk - mi esetünkben a bőrön - a micella gömbök kettéhasadnak ezzel a felszínnel szemben. Amikor a felvitel nyomása csökken, a molekulacsoport megint bezáródik, és ennek folyamatában megragad mindent, ami nem víz a bőr felszínéről.


Tehát sokkal hatékonyabban távolítja el a szennyeződéseket illetve a sminket, mint egy hagyományos lemosó, arról nem is beszélve hogy sokkal praktikusabb is. Az is említésre méltó, hogy alkoholt nem tartalmaznak, nem irritálják a bőrt, és nem mitesszerképzők.

A termékek számozás szerint:
1. Bioderma Sébium H20; 2. La Roche-Posay Effaclar Purifying Micellar Water For Oily Sensitive Skin; 3. Vichy Normaderm Micellar Solution; 4. Yves Rocher Micellar Cleansing Water;
5. Ziaja Marine Algae Micellar Cleansing Water


Forrás:  http://imabeautygeek.com/2010/12/23/speed-clean-how-micelle-cleansers-work-and-why-theyre-good-to-your-skin/

0 comments:

Post a Comment