Monday, June 10, 2013

Sminkek - alapozás

A problémás bőrre kifejlesztett alapozók, antibakteriális formulájuknak köszönhetően megakadályozzák, hogy a fertőzések tovább terjedjenek az arcbőrön. Emellett még a zsíros bőr mattításában, illetve ennek nap folyamán történő megőrzésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Sőt, manapság már egyre több alapozóban van SPF, ami segít a nap káros sugarai elleni védekezésben.

(Itt is megjegyzem, hogy ezek csak példák, ezen termékeken kívül még sokkal több - problémás bőrre valóval - találkozhatunk.)


Ezek mind folyékony alapozók, de egyes márkáknál ugyanezek a termékek megtalálhatóak más kiszerelésben (pl. hab állagú alapozók stb.)
Fontos azt is megemlíteni, hogy ezek nem csak csupán a pattanások elfedésére szolgálnak, hanem azok megelőzésére, illetve a már meglévők enyhítésére. Ezen felül az akne hegek elfedésében is segítséget nyújthatnak. Ezért is lényeges, hogy bőrünknek megfelelő alapozót válasszunk, hisz egy normális alapozó nem biztos, hogy mattítana, rosszabb esetekben az is előfordulhat, hogy mitesszerképző.

1. Clinique Anti-Blemish Solution: Szalicilsavat tartalmaz, ami remek pattanás elleni szer. Emellett E-vitamin is megtalálható benne. Ára elég magas, 10.000 ft feletti, kiszerelése 30 ml.
2. Bourjois 123 Perfect Bőrtökéletesítő alapozó: Három korrigáló pigmentet tartalmaz, amelyek közt a zöld is megtalálható, így ha enyhébb bőrpírtól szenvedünk korrektort nem kell alá használnunk. Zinc PCA nevű összetevőt tartalmaz, hasznos a pattanások ellen. Kicsit véd a nap ellen is SPF 10-es fényvédővel. Ára 4000-5000 ft közötti.
3. Essence Pure Skin Anti-Spot Moisturizng Makeup: Zinc PCA-t és Bisabolol-t (gyulladáscsökkentő anyag) tartalmaz. 30 ml-es 1000-1500 ft körüli.
4. Rimmel Stay Matte Foundation: Szalicilsav mellett még Kaolin-t, kamilla - és uborkakivonatot is tartalmaz, amelyek mind jó hatással vannak a zsíros, pattanásos bőrre. Nagyon jó a mattító hatása. 30 ml-es a tubus, ami 2000-3000 ft árában mozog.
5. Miss Sporty So Clear Antibakteriális alapozó: 30 ml-e 1000 ft alatti. 
6. Max Factor Face Finity: Nekem ő az egyik nagy kedvencem. Primer, korrektor és alapozó is egyben, és SPF 20-at tartalmaz. Az aknés, zsíros bőrre nem nagyon ajánlanám, inkább azoknak akik már túl vannak a 'nehezén' és vegyes arcbőrrel, kisebb pattanásokkal rendelkeznek. Nagyon jól mattít! 30 ml-es kiszerelése 3000-4000 ft körüli.


0 comments:

Post a Comment