Sunday, June 9, 2013

Sminkelés - korrigálás

A problémás bőr elég sokszor önbizalomhiánnyal társul, hiszen senki sem szeret pattanásokkal teli, aknés, gyulladt bőrrel emberek közé merészkedni.
Szerencsére manapság már nagyon nagy a választék a külön problémás bőrre kifejlesztett alapozók, korrektorok, púderek között, amelyek nem csak segítenek 'takarni' bőrhibáinkat, hanem megfelelő ápolást is nyújtanak mellé.


Korrektorok:

A korrektorok akkor jönnek jól, ha olyan nagyobb, észrevehetőbb bőrhibáink vannak, amiket egy sima alapozó nem tud teljesen elfedni. Gondolok itt például bőrvörösségre, ami a gyulladás, vagy a rosacea velejárója. A bőr pirosságát zöld színű korrektorokkal tudjunk tökéletesen elfedni (hiszen a piros komplementer színe a zöld). 

Kollektívan jellemző a problémás bőrre való sminkekre, hogy antibakteriálisak, így megakadályozzák, hogy a baktériumok tovább terjedjenek a bőrünkön míg az alapozó vagy korrektor a bőrünkön van. 
Mindegyik korrektornál fontos, de a stiftesekre még inkább, hogy NE az arcra kenjünk közvetlen, hanem pl. előtte a tiszta kézfejre, és onnan az arcra (tiszta ujjbeggyel!!). A tégelyes (vagy egyéb formátumba) kaphatóknál meg ne koszos ujjal nyúljunk bele, hanem valami tiszta, kisebb spatulával, vagy bármi olyan tárggyal amit előtte/utána fertőtleníteni tudunk!


A képen látható korrektorokon kívül természetesen még több féle-fajta van, akár márkákon belül is, ezekkel csak pár pédát (a többféle kiszerelésekre vonatkozóan) szerettem volna bemutatni. 
Habár szerintem elég jól láthatóak a márkanevek, azért biztonság kedvéért felsorolom őket:
1. Essence Pure Skin (drogériákban kapható, 1000 ft alatt); 2. Catrice All Round Concealer (Müller drogériákban kapható, 1000-1500 ft körüli); 3. ArtDeco zöld korrektorceruza (Müller, Douglas üzletekben, 1000-3000 ft); 4. Ben Nye Total Cover-All Wheel (csak professzionális smink-szaküzletekben kapható 6000-8000 ft közötti áron); 5. Essence Pure Skin Cover-stick (drogériákban, 1000 ft alatti); 6. Miss Sporty So Clear Anti_Blemish Action ( szinténdrogériákban, 1000 ft alatti); 7. ArtDeco zöld cover-stick (Müller, Douglas üzletekben 1000-3000 ft körül).


0 comments:

Post a Comment