Monday, June 10, 2013

Alapozók applikációja

A legfontosabb, hogy amikor alapozót használunk - ez főleg a tégelyes termékekre igaz - NE nyúljunk koszos kézzel bele! Sőt a legjobb az lenne, ha nem is kézzel, hanem pl. pálcával (vagy akár olyasmi műanyag spatulákkal, amit a gyantázó készlethez is szoktak adni) szednénk ki a megfelelő mennyiségű alapozót a tégelyéből, és azt utána a kézfejünkre tennénk. Kézfejről pedig már applikálhatjuk is az arcra.
Több módon is felvihetjük bőrünkre az alapozót: szivaccsal, ecsettel, vagy egyszerűen (tiszta!!) ujjal.

Szivacs:

A szivacs használata a legelterjedtebb, mivel ezeket manapság már bármelyik drogériában be tudjuk szerezni, pár száz forint ellenében. Leggyakrabban a krémes, illetve a hab állagú alapozókhoz használatos. Egyetlen hátránya, hogy az alapozó nagy részét magába szívja, így több terméket használunk el vele, ezáltal - alapozó szempontjából - nem túl gazdaságos.
Mindenféle formában - és színben - gyártanak már sminkszivacsokat, íme ezekre néhány példa:

Igen, bizony az utolsó rózsaszín színű szivacs is alapozószivacs. :) A csúcsos formájának köszönhetően a szemzug, illetve az orr környéke könnyebben 'megközelíthető'.

Alapozóecsetek:

Ezeket főleg folyékony illetve krémes alapozók applikációjánál használják, de a korrektort is remekül felvihetjük vele. A szivaccsal ellentétben, ez nem szívja magába az alapozót, ezért ügyeljünk arra, hogy ne használjunk sok alapozót vele, inkább fokozatosan vigyük fel a rétegeket, különben túl sok termék lesz az arcunkon. Előnye még, hogy nagyon egyszerű őket tisztán tartani.



Véleményem szerint, az alapozóecseteknél érdemesebb a professzionális sminkmárkákat (pl.: Ben Nye, MAC, Bobbi Brown stb.) figyelembe venni. Hogy miért? A drogériákban kapható sminkecsetekkel ellentétbe, ezeknek a szőrük nem műanyag, hanem igazi szőrből készül, ezért nem csak hogy sokkal szebben lehet őket használni, de nem hullik a szőrük használat közben (vagy kimosáskor). Nekem professzionális sminküzletből beszerzett ecsetem van, és már lassan 5 éve megvan, és még mindig olyan mint újkorában. 
Kb. 3000 forinttól kezdődik az áruk (minimum), de ezért a pénzért tényleg kiváló minőségű ecsetet kapunk.



0 comments:

Post a Comment