Monday, June 10, 2013

Sminkeléshez pár jótanács

Ha problémás, aknés bőrünket sminkeljük bizony pár higiénés szabályt be kell tartanunk.
Akár szivacsot, akár ecsetet használunk sminkünk felvitelére, azt minden (!!) használat után (vagy előtt) ki kell tisztítani, ugyanis ezek koszosok, tele baktériumokkal és elhalt hámsejtekkel.

Szivacs esetén, ha antibakteriális - vagy erős tisztító hatású - folyékony kézmosó szappant használunk, ez esetben elég ha pár pumpányit a szivacsra nyomunk, és meleg vízben alaposan átmossuk. Hogyha több alapozószivacsunk van (a drogériákban is általában négyesével árulják) ez esetben azt is megtehetjük, hogy minden alapozáshoz új szivacsot használunk, de a régi, használtakat nem dobjuk ki, csak félrerakjuk. Amint összegyűlnek, belerakjuk őket - egy erre az alkalomra használt, külön - edénybe, forró vizet engedünk rájuk, és beleteszünk pár csepp teafaolajat. Áztathatjuk benne még kihűl a víz, és utána kicsavarjuk őket. 
(A sminksuliba ahova jártam, a nap végén összegyűlt szivacsokat mosógépbe mosták ki. Ez is egy opció, habár kétlem, hogy egyénileg elhasználnánk olyan mennyiségű szivacsot.)

Az ecsetek tisztán tartása elég könnyű, akár a professzionális sminkboltban kapható, speciális ecsetmosó folyadékokkal is moshatjuk. Ez a drága megoldás. Az egyszerűbb, és olcsóbb az, ha veszünk sebbenzint (gyógyszertárakban pár száz forintért kapható), és ezzel tisztítjuk ki őket. A sebbenzin nem csak kimossa az alapozót az ecsetekből, de emellett remekül fertőtlenít is, és nagyon hamar megszárad. 
Célszerű egy kupakba önteni egy pici sebbenzint, és az ecsetet ebbe mártogatva, addig tisztítani, amíg az ecset vissza nem nyeri eredeti színét. 

Ha púderezéshez külön szivacsot vagy puffnit használunk, azt is hasonló módon tisztítsuk! 

0 comments:

Post a Comment