Monday, August 25, 2014

A jótékony Aloe Vera

Aki gyakran olvassa blogomat, annak valószínűleg feltűnt pár összetevő iránti nagy lelkesedésem, és az egyik ilyen nagy kedvencem, az aloe vera kivonat. (Termék összetevőinek fersorolásánál Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract Powder vagy Aloe Barbadensis Gel nevén fordul elő leggyakrabban).
De mi is az aloe vera és miért jó a bőrünknek?


Az Aloe Vera az aloé nemzetségbe tartozó növényfaj. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban.

Az orvosi aloét ősidők óta használják gyógyításra. Évezredeken átívelő karrierjét annak köszönheti, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható.


Találkozhatunk vele krémek, kenőcsök, tabletták, kapszulák, folyadékok formájában is.

Az aloe nemzetség legtöbb tagjának húsos, lédús leveleiből nyerhető nedv felgyorsítja a bőr sérüléseinek regenerációját, különösen az égési sérülések gyógyulási idejét rövidítve le.
Az aloe verának fertőtlenítő (baktérium-, vírus- és gombaölő) és erős gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak. Emellett antioxidáns szer, a sejtek anyagcseréjének élénkítését, a bőr sejtjeinek megfiatalítását, tisztító és méregtelenítő hatást is tulajdonítanak az aloénak.

Mindemellett csillapítja a bőr viszketését, nyugtatva azt. Hidratálja a szöveteket, nemcsak a felszínen, hanem a mélyrétegekben is. Kisebb felületi sérülések/horzsolások esetén is szokták ajánlani.

Én személy szerint csak külsőleg szoktam alkalmazni, de ma már mindenféle ital formájában is lehet kapni. Én az egyik legjobb hidratáló összetevőnek tartom, hisz mindenféle zsíros, nehezítő érzet nélkül hidratál. Emellett a bőr pirosságát is gyönyörűen csillapítani tudja, bármilyen formában használom, mindig szebbnek, egészségesebbnek tűnik tőle a bőröm.


Források: http://hu.wikipedia.org/wiki/Aloe_vera
                http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/2772/az-aloe-vera-rejtelmei


0 comments:

Post a Comment