Thursday, August 7, 2014

A teafaolajról nagyvonalakban

Rengeteg pattanás eltávolító szert látunk nap mint nap boltok polcain, és sokunknak nagy fejtörést is okozhat, hogy éppen melyiket válasszuk. A választást nagyban megkönnyíti, hogyha elolvassuk az adott termék összetevőit, és felismerjük az olyan összetevőket benne, amelyek valóban segítenek pattanásaink eltüntetésében.
Ilyen összetevők lehetnek például a benzoyl peroxide ,a  szalicilsav  vagy a cink . De ezek mellett fontos megemlíteni a teafaolajat is.



A teafaolaj gyulladáscsökkentő hatása mellett híres még baktérium- gomba- és vírusölő tulajdonságai miatt. Többek közt zsíros, aknés bőrre, szemölcsökre, korpásodás ellen, rovarcsípésre használják illetve kiváló természetes fertőtlenítőszer.  Sokan részesítik előnyben alternatívaként benzoyl peroxide-os kezeléssel szemben, hisz a teafaolaj nem okoz olyan mértékű bőrirritációt illetve száradást, mint a benzoyl peroxide, habár azt is meg kell emellett említeni, hogy nem is rögtön látható az eredménye, tehát  lassabban fejti ki hatását.


Manapság egyre több márka van, ami a természetesség jegyében külön termékcsaládot hozott létre a problémás bőrűek számára amelynek fő összetevője a teafaolaj (ilyen márkák például a Dr. Organic vagy a The Body Shop). Sokféle formában kerülhet így arcunkra eme szer (pl. tonik, maszk vagy szappanos lemosóként), de a sima 100%-os teafaolajat is többféle formában felhasználhatjuk, például arcgőzölésnél vagy pattanások helyi kezelésénél.
Fontos viszont megemlíteni, hogy ha 100%-os tisztaságú illóolajat használunk, akkor bőrrel való közvetlen érintkezése előtt mindig a termék útmutatója szerint járjunk el!

Én személy szerint a teafaolajjal a legnagyobb sikert arcgőzölések alkalmával szoktam elérni (arcgőzölésről bővebben itt ) valamint teafaolajat is tartalmazó arcpakolásokkal, de bevallom  a főként teafaolaj hatóanyagú pattanáskezelőkkel nem sok sikert szoktam elérni. Attól még természetesen érdemes kísérletezni vele, hisz pozitív tulajdonságainak köszönhetően - még ha ugyan lassabban is de - arcunk jobb állapotba hozható általa.

A teafaolaj a termék összetevők felsorolásánál  Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil -ként szokott szerepelni. 



0 comments:

Post a Comment