Tuesday, August 12, 2014

Hidratáló arcpakolások

Bizony még a zsíros, pattanásos bőr esetében is szükség van a bőr hidratálására, főleg ha azt gyakran kezeljük szárító krémekkel vagy ecsetelőkkel. Ugyan az extrém zsíros bőr esetében valóban érdemesebb inkább a mattító arcpakolásokat előtérbe helyezni, a kevésbé zsíros/ vegyes arcbőrünket viszont érdemes alkalmankénti erősebb hidratálásoknak is alávetni.
Pattanások elszaporodásától ezeknél a maszkoknál nem kell tartanunk:

Schaebens Urea Maske 


Hogyha gyakran szokott kipirosodott, gyulladt lenni az arcbőrünk ez a maszk az egyik legjobb gyógymód rá. Amellett, hogy mindenféle zsírosító érzés nélkül hidratál, nagyon szépen lehúzza a gyulladt területek vörösségét. Velem egyszer előfordult, hogy olvasásba belemerülve véletlenül kb 1 órát hagytam az arcomon, és azután se zsírosodott jobban, vagy okozott pattanásokat, nagyon szép lett tőle az arcom.
5% karbamidot (urea) tartalmaz, emellett még E-vitamin, panthenol, aloe vera- és kamilla kivonat, mandulaolaj, C-vitamin és jojoba olaj is található benne.
Müller drogériákban kapható, egy tasak 2 alkalomra is elegendő, ára 250 ft körüli. 


Schaebens Feuchtigkeits Maske



Még tavaly ősszel fordult elő velem, hogy rejtélyes módon borzasztó mód kiszáradt az amúgy zsírosodásra hajlamos bőröm. Az esti hidratálókrémek mellett be kellett vetnem ezt az arcpakolást is, hogy mihamarabb rendbe jöjjön a bőröm. Ahhoz, hogy bőröm hamar visszaállt eredeti állapotába nagyban hozzájárult ez a maszk. Aloe vera a fő összetevője, de még szójababolajat, avokádóolajat, csodamogyoró kivonatot, bisabololt, uborkakivonatot, panthenolt és E-vitamint is tartalmaz. Akinek hasonló bőrproblémája van, mindenképp tegyen vele egy próbát!
Müller üzletekben kapható, egy tasak akár 4 alkalomra is elegendő ára 200-300 ft között mozog.




0 comments:

Post a Comment